Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

The 84th Academy Awards...

 Τέλος η αναμονή..!
 Η φετινή απονομή των βραβείων Όσκαρ τελείωσε πριν λίγο... 

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ MERYL STREEP!

 Η σπουδαιότερη εν ζωή ηθοποιός -με 17 υποψηφιότητες στο ενεργητικό της- κέρδισε το τρίτο της όσκαρ για την ερμηνεία της στην ταινία ''The Iron Lady''. Και πάλι συγχαρητήρια λατρεμένη Σιδηρά Κυρία Streep. 

 Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η ταινία κέρδισε και τα 2 όσκαρ για τα οποία ήταν προτεινόμενη, δηλαδή αυτά της Καλύτερης Ηθοποιού και καλύτερου Μακιγιάζ.

 Η πολυσυζητημένη ταινία ''The Artist'' που απέσπασε συνολικά 10 υποψηφιότητες, σάρωσε με 5 όσκαρ:  Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας - Michael Hazanavicius, Μουσικής, Κοστουμιών και  Α' Αντρικού Ρόλου - Jean Dujardin (πρώτος Γάλλος που κερδίζει στην κατηγορία αυτή).
Δεν έχω καταφέρει ακόμη να την δω, αν και το θέλω πολύ!
  








Το ''Hugo'' του Martin Scorsese, με 11 υποψηφιότητες, κέρδισε επίσης 5 όσκαρ, τα οποία όμως αφορούν τα τεχνικά μέρη της ταινίας. Πιο συγκεκριμένα κέρδισε τα ακόλουθα όσκαρ: Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, Κινηματογραφίας, Εφέ, Μοντάζ Ήχου και Μίξης Ήχου.

Δυστυχώς ούτε αυτό το έχω δει ακόμη, όμως είναι στα άμεσα σχέδια μου.







 Το ''Midnight in Paris'', του Woody Allen, κέρδισε σε μια από τις 4 κατηγορίες στις οποίες ήταν υποψήφιο, αυτήν του Πρωτότυπου Σεναρίου. Επίσης, ήταν υποψήφιο για Καλύτερη Ταινία, Σκηνοθεσία και Καλλιτεχνική Διεύθυνση.

Εμένα μου άρεσε πολύ, αλλά κυρίως λόγω της μαγικής πόλης του Παρισιού που κλέβει την παράσταση..!





  Η ταινία ''Οι Απόγονοι'', με τον George Clooney, κέρδισε επίσης σε μια από τις 5 κατηγορίες στις οποίες ήταν υποψήφια, αυτήν του Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου, καθώς αποτελεί την κινηματογραφική μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου της Kaui Hart Hemmings. Οι υπόλοιπες υποψηφιότητες της ταινίας ήταν οι εξής:  Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας για τον ελληνικής καταγωγής Alexander Payne, Α' Αντρικού Ρόλου - George Clooney και Μοντάζ.




 Ως Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων βραβεύτηκε το ''Rango'' του Gore Verbisnki (Pirates of the Caribbean 1,2 & 3), με τις φωνές των Johnny Depp, Isla Fisher, Alfred Molina και Bill Nighy

Εμένα μου άρεσε πολύ και το προτείνω ανεπιφύλακτα..! 






 Η πολυβραβευμένη κινηματογραφική μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου ''The Help'' με τις καταπληκτικές ερμηνείες εκ μέρους ολόκληρου του cast, κέρδισε ένα από τα 4 όσκαρ για τα οποία προτάθηκε. Συγκεκριμένα η Octavia Spencer κέρδισε το όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου. Η ταινία ήταν επίσης υποψήφια για όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Α' Γυναικείου Ρόλου - Viola Davis και Β' Γυναικείου Ρόλου - Jessica Chastain.

 Είναι μια από τις αγαπημένες μου..!



 Ο Christopher Plummer κέρδισε στα 82 του χρόνια το όσκαρ Β' Αντρικού ρόλου για την ταινία ''Beginners'' και έγινε έτσι ο μεγαλύτερος άνθρωπος που έχει κερδίσει όσκαρ.








 Η αμερικανική κινηματογραφική μεταφορά του πρώτου μέρους της επιτυχημένης τριλογίας Millennium του Stieg Larsson, ''The Girl Withe the Dragon Tattoo'', κέρδισε ένα από τα 5 όσκαρ για τα οποία προτάθηκε, αυτό του Μοντάζ. Επίσης ήταν υποψήφια για όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου - Rooney Mara, Κινηματογραφίας, Μοντάζ Ήχου και Μίξης ήχου. 

 Δεν το έχω δει ακόμη, όμως έχω ακούσει τα καλύτερα τόσο για τα βιβλία, όσο και για την ταινία (και την Σουηδική εκδοχή της)..!



 Το ''The Muppets'' κέρδισε το μοναδικό όσκαρ για το οποίο ήταν υποψήφιο, αυτό του Καλύτερου Τραγουδιού - ''Man or Muppet'' του Bret McKenzie.









Καλύτερη Ξενόγλωσση Ταινία αναδείχθηκε το ''A Separation'' από το Ιράν, το οποίο ήταν επίσης υποψήφιο για όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου. Είναι η πρώτη ιρανική ταινία που κερδίζει όσκαρ.

 Δεν το έχω δει, όμως για την ταινία ακούγονται όλο και καλύτερα λόγια..! 






 Ως Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους Κινουμένων Σχεδίων βραβεύτηκε το πολύ εντυπωσιακό ''The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore'', το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ και ως Καλύτερη Ταινία σε Live Action το ''The Shore''.
 Καλύτερο Ντοκιμαντέρ αναδείχθηκε το ''Undefeated'' και Καλύτερο Ντοκιμαντέρ Short Subjects το συγκλονιστικό ''Saving Face'', που αναφέρεται στο συχνό φαινόμενο της επίθεσης με οξύ σε γυναίκες στο Πακιστάν. 

 Βέβαια πολλές ταινίες δεν κατάφεραν να αποκομίσουν ούτε ένα όσκαρ αν και αποτελούσαν φαβορί σε πολλές κατηγορίες. Μερικές από αυτές είναι το ''The Tree of Life'' με 3, το ''Moneyball'' και το ''War Horse'' με 6 υποψηφιότητες.

10 σχόλια:

Lampros Lampinos είπε...

Tέλεια η Στρήπ... χάρηκα που οι Γάλλοι αξίζαν 5 Όσκαρς!!!

Leviathan είπε...

Μ' άρεσαν θα έλεγα πολύ πολύ φέτος!!!! καλό σου βράδυ!!!

Leviathan είπε...

καλό μήνα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

Mad Hatter είπε...

◆Lampre Lampine... Μόνο τέλεια; Πιστεύω πως θα δούμε ακόμη περισσότερα από αυτήν την γυναίκα. Δυστυχώς δεν έχω δει ακόμη το ''The Artist'' αν και θέλω πολύ... Πάντως διατηρώ τις επιφυλάξεις μου...

◆Leviathan... Κι εμένα το ίδιο. Τα καταευχαριστήθηηκα, αν και κάπως αναμενόμενα και προβλέψιμα!! Αν και να σου πω την αλήθεια στις κατηγορίες των εφέ, νομίζω πως τα τελευταία χρόνια κάποιες ταινίες έχουν αδικηθεί πολύ. Πολύ στεναχωρήθηκα με τον Tintin :( Μα ούτε καν υποψήφιο για Animated Film?
Καλό μήνα!! :)

Owl Mommy Βέρα είπε...

Αχ, κι εγώ θέλω να το δω το The Αrtist! Πρέπει να είναι μοναδικό όπως λένε!
Όντως για τον Tintin πολύ κρίμα, μα τίποτα?

Mad Hatter είπε...

Γεια σου Μαμά Κουκουβάγια Βέρα.!! :D
Πρέπει να είναι καλή δουλειά. Με τόσο όσκαρ και μάλιστα στις μεγαλύτερες κατηγορίες.. αλίμονο. Κρίμα κι άδικο ο καημένος ο Tintin και είναι απ' τις αγαπημένες μου...

Georgina είπε...

Προσπαθώ από χθες να δω την κυρία της Meryl! Είναι αρχέτυπο γυναίκας και για τα δικά μου γούστα! Ευχαριστώ για την παρουσίαση!

Leviathan είπε...

Τη καλησπέρα μου και τα φιλιά μου!! :)

Leviathan είπε...

Μια καλησπερα πέρασα να σου αφήσω :) :)

Mad Hatter είπε...

Γειάα Leviathaaan :) Καλησπέρα και σ'ευχαριστώω πολύυ..!