Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

PostSecret

 Έχει περάσει αρκετός καιρός από την πρώτη φορά που επισκέφτηκα την σελίδα του PostSecret. Από τότε κάθε Κυριακή είναι διαφορετική για 'μένα. Κάθε Κυριακή είναι γεμάτη. Γεμάτη από σκέψεις, συναισθήματα, μυστικά.
 Πρόκειται για μια ιστοσελίδα που ξεκίνησε από ένα απλό blog, στην οποία κάθε άνθρωπος, από κάθε γωνιά του πλανήτη μπορεί να στείλει μια φωτογραφία, ένα κολάζ ή ένα απλό σημείωμα γράφοντας το πιο βαθύ μυστικό του. Την μεγαλύτερη επιθυμία του. Τις σκέψεις του, τους προβληματισμούς του. 
 Φίλος, συγγενής. Έρωτας. Δεν παίζει ρόλο. 
 Κάποιοι πληγώθηκαν. Κάποιοι πλήγωσαν και ζητούν συγνώμη. ''Κάποιοι, οι πιο γενναίοι, συγχωρούν -την εγκατάλειψη, τον βιασμό, την απιστία.'' Κάποιοι αγάπησαν και κάποιοι αγαπήθηκαν. Κάποιοι άλλοι θρηνούν για τις ευκαιρίες ή τους ανθρώπους που έχασαν ή ''για τα άτομα που ήταν από την αρχή καμένα χαρτιά''. 
 Φαίνεται παράξενο και αστείο μα σε κάθε μια από τις ιστορίες που λέει η εκάστοτε κάρτα βλέπω κι από ένα κομμάτι της ζωής μου.

 Πάντως νιώθω όμορφα. 
 Νιώθω καλά που ξέρω πως κάποιος άνθρωπος -ακόμη κι απ' την άλλη άκρη του πλανήτη- είναι ευτυχισμένος ή μόνος όπως εγώ, όταν διαβάζω την κάρτα του. Γιατί στην πραγματικότητα κανένας απ'τους δυο μας δεν είναι μόνος εκείνη την στιγμή... 

 Τις Κυριακές, δεν είμαι μόνος.

1 σχόλιο:

Leviathan είπε...

Δεν ήξερα τον συγκεκριμένο χώρο...θα ρίξω μια ματιά...καλό ξημέρωμα:)